<<<<<

<<<<<
Halaman Utama

Khamis, Disember 20, 2012

Ajaran Nabi

Satu hari seorang lelaki datang menemui Rasulullah. Kerana berasa Rasulullah itu seorang penguasa, seorang pembesar, maka lelaki tadi datang dengan keadaan gementar, gemuruh dadanya dan tunduk melebihi had sampai mengesot-ngesot seperti seorang hamba hendak menemui raja atau suktan. Melihat akan hal begitu, Rasulullah pun berkata, "Wahai saudara, lakukan dengan biasa sahaja, permudahkan cara saudara kerana sesungguhnya aku bukan raja. Aku hanya anak seorang perempuan Quraisy yang bangsanya hanya makan daging kering."

Kenapa Rasulullah berkata begitu, padahal baginda seorang rasul, yang martabatnya lebih tinggi daripada raja-raja waktu itu? Jawapannya mudah sahaja. Bagunda membawa ajaran Islam yang tidak meletakkan kelas atau kasta. Bagi Islam, manusia yang mulia ialah manusia yang tinggi akhlaknya.

1 ulasan:

Generasi Terhebat Terengganu Bangkit Runtuhkan UMNO berkata...

UMNO dan BN sudah memerintah Terengganu hampir 50 tahun..... Tapi Kenapa Pemuda UMNO, Puteri UMNO, Wanita UMNO dan Pemimpin2 UMNO Terengganu tetap memilih jadi bodoh?

2013 - Tahun Paling Malang Rakyat Terengganu........ Lihat sendiri bukti kalau tak percaya...

~ BUKTI 1 ~

~ BUKTI 2 ~

~ BUKTI 3 ~

~ BUKTI 4 ~

Saya mohon sangat2 agar semua anak2 muda mengundi PR pada PRU ke-13. Mesti undi PAS, PKR dan DAP. Kita mesti ambil serius soal ekonomi dan perpaduan kaum. BN telah meninggalkan banyak hutang di setiap negeri. Ini akan membebankan kita.. Percayalah. Lihat sendiri selangor, bila PR memerintah kurang 5 tahun, hutang berkurang. Bandingkan dengan Terengganu yang diperintah BN sejak 50 tahun dulu... Kat mana hebatnya Pemimpin UMNO yang menafikan kewibawaan Pemimpin Pakatan Rakyat? Mereka pun tahu tapi tetap mahu menafikannya.. sememangnya betul.. ( Buktikan kalau saya bercakap bohong)

Terang2 tak wujud perpaduan dalam BN. MCA dan MIC terang2 menolak BN.

Pastikan anda memberitahu rakan2, emak ayah dan saudara yang kurang tahu soal ekonomi dan perpaduan kaum.... Walaupun terpaksa berada dlm kem BN dan UMNO, pastikan undi anda tetap kpd PR....

~ (( Budaya Samseng )) - Ahli2 Mahu Lari Dari UMNO ~

Biarkan UMNO bersendirian... Mereka tidak mahu bersatu, kita boleh bersatu sesama kita... Mereka pentingkan perpecahan... Biarkan mereka... Mereka lebih mengutamakan keganasan untuk mengekalkan kuasa... Biarkan mereka..... Mereka hanya mahu jadi samseng... Biarkan mereka samseng selamanya....

Biarkan pemimpin2 UMNO memperbodohkan ahli2 mereka selamanya...